AF Direkt, AF Direkt Arbetssökande

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Varje år sammanför vi på olika sätt tusentals arbetssökande med arbetsgivare som behöver nya medarbetare. Vi har den samlade kunskapen om arbetsmarknaden, branscher och yrken. Som medarbetare hos oss får du, tillsammans med våra ca 12 000 kreativa och professionella medarbetare, vara med och bidra till att öka sysselsättningen och en välfungerande arbetsmarknad. 

Vi söker dig som kommunicerar mycket bra på både somaliska och svenska och som vill arbeta som arbetsförmedlare via våra distansmöteskanaler. 

VO Direkt Avdelning Arbetssökande finns snart på 15 orter varav enheten Stockholm Södertälje Sollefteå nu söker arbetsförmedlare med god språklig kompetens i somaliska och svenska.

Anledningen är att vi bland annat ger service via våra etableringslinjer via telefon där vi behöver vara fler som besvarar inkommande samtal på somaliska. 

När du arbetar hos oss arbetar du med hela arbetsförmedlaruppdraget.

Du kommer arbeta med inskrivning , planering, coachning med mera för de arbetssökande som skriver in sig med e-legitimation samt ge information och arbetsförmedlarservice till hela landet via telefon och digitala kanaler. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att stötta arbetssökande att ta nästa steg mot arbete eller utbildning, svara på frågor om att söka jobb och mycket annat.

Vi besvarar även samtal från sökande inom etableringsuppdraget på språken arabiska, persiska, tigrinja, somaliska, engelska och svenska samt ger support på kompetenskartläggningsverktyget Jobskills på dessa språk. 

Du är bra på att lyssna och prata med människor, ge god service och se möjligheter. Du är kommunikativ såväl muntligt som skriftligt och kan anpassa ditt språk till situation och kanal. Du arbetar utifrån vår värdegrund och har ett respektfullt och positivt bemötande.

Vi är en arbetsplats där vi stöttar varandra och hjälps åt att lösa frågor som uppstår. Du har alltid en kollega nära till hands när du behöver hjälp med något! Vårt ledarskap är nära och coachande och uppmuntrar till delaktighet, motivation och ansvarstagande. Vi främjar hälsa på arbetsplatsen och vill att du nyttjar ditt friskvårdsbidrag och friskvårdstimme. 

Vi söker dig som

  • Har högskoleutbildning om lägst 180 högskolepoäng (120 poäng enligt tidigare system). Alternativt varit anställd som arbetsförmedlare vid Arbetsförmedlingen och har goda kunskaper om vårt uppdrag samt bedöms ha goda förutsättningar att leva upp till dagens krav på arbetsförmedlare.
  • Mycket goda kunskaper att kommunicera på svenska i tal och skrift samt god läsförståelse Hög språklig kompetens i somaliska 

Övrigt

Anställningen är tillsvidare på heltid. Arbetstiden kan anpassas utifrån arbetsförmåga. Vi sitter i kontorslandskap i kontaktcentermiljö och arbetet är kundintensivt och dynamiskt.

Läs gärna information om oss på VO Direkt och avdelningen Arbetssökande!

http://vis.arbetsformedlingen.se/organisation/vodirekt/avdelningenarbetssokande/valkommentillvodirektochavdelningenarbetssokande.4.5d9fd210169d91e6a0f5d22.html

Du som vill veta mer är välkommen att kontakta sektionschef Ilyas Cicek eller annan valfri.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 27 juli 2019. Bifoga CV. I processen kan test av din språkkompetens förekomma. Intervjuer kommer att ske löpande.

Ilyas Cicek, Sektionschef 010-486 20 15

Salam Behnan, ST 010-488 25 64

Tara Khaffaf, SACO 010-486

Saeeda Goria, SEKO 010-486 29 86Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2019/0031 1682
Publicerat 2019-07-10
Sista ansökningsdag 2019-07-27

Tillbaka till lediga jobb